lauantai 15. kesäkuuta 2013

kehonkoostumusmittauksesta

Bongattiin kauppareissulla ilmoitus, että pari seuraavaa päivää Kuokkalan kauppakeskuksessa on esittäytymässä Elixia, ja samasta paikasta saa ilmaisen kehonkoostumusmittauksen. Mitäpä sitä muuta pihi ihminen tekee, kuin ottaa kaiken, minkä kerrankin ilmaiseksi saa?

Totta puhuen, pitkään mua on kiinnostanut kehonkoostumus. Onhan se ihan kiva saada tietää, millasilla rasva- ja lihasprosenteilla tässä ihan todellisuudessa mennään. Joten kädet täristen ikinä ei oo kummallisia juttuja jännittäny paikan päälle, kengät ja sukat pois ja paljain jaloin laitteelle seisomaan. Vajaan minuutin päästä se tulosti mulle kuitin. Olipa hassua.


Mitähän tuosta sanois. Rasvaprosentti "normaaliarvoja" hieman alempana, mutta niin kai se on aina ollut. Lihasmassaa jopa vähän keskimääräistä vähemmän, mikä ehkä hieman yllätti. Kai se rasvan vähäisyys vaan saa ne vähäisetkin näkymään. Sisäelinten rasva arvolla 1, eli oikein hyvä, jeejee.
BMR eli lepoaineenvaihdunta: 1240kcal. Siinä ei ihminen sais paljon syödä, jos ei mitään tekiskään. Eniten tässä kummastuttaa se, että tuo yläpuolella olevan kuvan alareunan mittari näyttää, että mun kroppa kuitenkin kuluttaa energiaa tehokkaasti. Mitä se aineenvaihdunta sitten olis, jos ei kuluttais tehokkaasti? 1000kcal?

Huvittavin tulos oli kohdassa Metabolic age: 12. Hehe. Ikuinen lapsi.

Vähän pisti hymyilyttämään myös se, että mittauslaite ehdotti mun ihannepainoksi melkein 10kg nykyistä korkeampaa. Tän verran hentoisella ruumiinrakenteella en kuitenkaan taitais olla niissä mitoissa enää ihan kotonani, ja tuloksia tulkitseva tyttökin suositteli, että tuon lukeman voi jättää ihan omaan arvoonsa. Antaa kuulemma vähän kummallisia tuloksia välillä.

Eipä sieltä loppujen lopuks suuria yllätyksiä tainnu tulla. Enemmänkin saisin syödä. Mut näilläkin elämäntavoilla ja mitoilla oon hyvinkin terveessä kunnossa, pienirakenteinen tosin. Luutkin painaa jopa 2,1kg, hehe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti