perjantai 29. maaliskuuta 2013

kokeilemisen arvoinen pasha

Juhlapyhien kokkausta osa 2: pääsiäinen ja pasha.

En todellakaan muista, mistä oon tän ohjeen alunperin löytänyt, tai minkä takia oon sitä keksiny kokeilla (pasha ei lähtökohtaisesti kuulunut lempiherkkuihin), mutta muutaman vuoden se on mukana pyörinyt.


1 prk (250g) rahkaa
1 keltuainen
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelirouhetta
0,25 dl rusinoita
0,5 dl kuivattua ananasta/papaijaa
1 dl vispikermaa


1. Sekoita rahkan joukkoon keltuainen ja sokerit.
2. Hienonna rusinat ja kuivatut hedelmät.


3. Sekoita mantelirouhe ja hedelmäpalat rahkaseokseen.
4. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseoksen joukkoon.


5. Kaada seos pashamuottiin tai käytä 1x4-kokoista kahvinsuodatinta, jossa ei ole tippalukkoa. Aseta suodatinpaperi suodattimeen ja kaada seos siihen.


6. Paina massa tiiviiksi, tasoita pinta, peitä kelmulla ja nosta kulhossa jääkaappiin.


7. Anna nesteen valua yön yli.
8. Kumoa tarjolle ja koristele hedelmillä.

Vaikeintahan tässä on se, että huomiseen pitäisi odottaa, ennen kuin pääsee syömään. Valmiista pashastakaan ei siis vielä ole kuvaa, koska sain koko komeuden jääkaappiin tuossa puolisen tuntia sitten (valmistamisessa meni minunkin lievästi adhd-tyylilläni ehkä vartin verran, lähinnä pilkkominen ja kerman vatkaaminen vie aikaa). Ja tämän puolen tunnin aikana tuohon nestettä keräävään lasiin oli kertynyt noin sentin kerros. Mmm, ihan ootan jo huomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti