sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

maailman helpoin tomaattisoijakastike

Pikaruokaa. Sananmukaisesti.
 Mä olen välillä tai siis suurimman osan ajasta äärettömän laiska laittamaan ruokaa. Yleensä teen ison annoksen millon mitäkin, ja syön siitä useemman päivän. Jos oon yksin kotona viikonlopun, on mun ensimmäinen pohdinta-aihe aina, että mähän joudun tekemään ite ruokaa. Tosin tässä taloudessa tehdään muutenkin kahdet eri ruoat, kun toinen ei syö lihaa ja toinen taas syö sitä hyvinkin paljon.

Onneksi ruoanlaiton voi myös tehdä itselleen helpoksi. Joskus siihen ei tarvita kuin purkki tomaattipyrettä jonka voisi myös avata oikeinpäin, jos joskus pitäisi silmänsä auki, vedenkeittimen, jossa kiehuttaa vettä, vähän soijarouhetta ja mielellään mausteitakin.

  1. Tomaattipyre lautaselle ja vettä kiehumaan vedenkeittimeen
  2. Kuumaa vettä tomaattipyreen päälle, vähän päälle puoli desiä
  3. Sekoita, saat aikaan kuumaa paseerattua tomaattia
  4. Mausta pippuria, oreganoa, timjamia, paprikaa, mistä nyt tykkää
  5. Lisää soijarouhetta sen verran kuin mieli tekee, viimeksi laitoin noin 3/4 dl
  6. Syö, pastan ja perunan kanssa testattu ja toimivaksi todettu
Siinä on sellanen yhden laiskan ihmisen annos ja laiskan tiskaajan, tiskiähän ei tule kuin se lautanen, jolta syöt kuitenkin, ja ruokailuvälineet, joita käytät kuitenkin. Ja hei, kaikki ruoat ei ole kuvauksellisia, tämä on yksi niistä:
Valmistusaikaa menee suurinpiirtein se, kuinka kauan vedellä kestää kiehua keittimessä + ehkä minuutti tai pari päälle. Pikaisesti se kannattaa kyllä syödäkin, koska jäähtyy aika nopeasti.

Kerran jos toisenkin tää on mun nälän päihittänyt, kun en yksinkertaisesti oo jaksanu miettiä, mitä ruokaa tehdä, tai pestä paistinpannua, tai edes pilkkoa tofua pannulle. Mun nälkä kun ei katoa pelkällä pastalla. Ja tänä proteiinitietoisena aikana on varmaan lisättävä, että jos soijaa laittaa tuon vajaan desin eli noin 30g, on annoksessa sellainen 15g proteiinia. Ei hullummin kahden minuutin ruoanlaitolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti