tiistai 27. marraskuuta 2012

kampaajaopiskelijalta

Olen varmasti mukava asiakas. "En oikein tiedä, mitä haluan enkä ainakaan osaa selittää... mut jotain tällasta, mikä sun mielestä vois olla kiva? On mulla pari kuvaakin, jotka vois ehkä olla kivoja." Mut hyvinn me pärjättiin.

Kävin siis Jyväskylän ammattiopiston parturi-kampaajaopiskelijoiden "harjoituspäänä". Halpa hinta, hyvä jälki. Opiskelija oli osaava ja opettaja kiersi koko ajan pitkin luokkaa antamassa kommentteja ja kyselemässä suunnitelmia.

"Pistä sinne vaaleeta raitaa, ympäri päätä sinne tänne, sillein että se näyttäis luonnolliselta, vähän kuin auringon haalistamalta. Että sais vähän eloa väriin. Ja sit leikkausta... sillein, että se kerrostus olis kivasti, kun mun on vähän vaikeeta saada se ite takaa hyvin."

Ja tadaa:

Opettaja oli hetkellisesti kauhuissaan, kun opiskelija kertoi, että väri oli päällimmäisissä hiuksissa vain kymmenisen minuuttia, "yleensä sen pitää olla 30-40 minuuttia", mutta kävi lopussa kehumassa, että onpa kaunis väri. Ja sehän on. Vähän siellä täällä, vähän erikokosta ja vähän erisävystä raitaa. Jee.

Erityiskiitoksen annan myös hiustenpesulle värin ja leikkauksen välissä. Oli ihan nautinnollista, melkein nukahdin, kun päänahkaa hierottiin juuri sopivin ottein.

Viereiseen tuoliin istahti tyttönen, joka oli blondannut kotona - huonoin tuloksin, koska mäkin näin, että se tukka oli vain keltainen. Kun työnsä tehnyt opiskelijapoika oli valmis, oli se tukka aivan upea. Että osaa noi hommansa kyllä.


Ps. Vähän aiheeseen liittymätön before and after -pari viikonlopulta


before
after

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti