tiistai 21. toukokuuta 2013

reviiritaistelua

Meillä on uusi alivuokralainen. Tai alivuokralaisehdokas. Eilen lueskelin parvekkeella ja tajusin yhtäkkiä, että joku tipunen pyörii ihan samoilla kulmilla koko ajan. Hirmu vahvasti yritti päästä jonnekin parvekkeen rakenteiden koloihin, ja selvästi oli ihan kauhuissaan, kun parvekkeella olikin ihminen.

Lähipuussa, tukko pesäaineita suussa.
Hienoa hienompi kotipaikka noista rakenteista nopealla vilkaisulla löytyikin:


En käsitä, miten ei olla ennen huomattu tuollaista isoa koloa. Ja kappas, vähän aikaa hommaa ihmeteltyämme pyrähti tuolta tianen lentoon. Ohhoh. Ihan tosissaan siis meinaavat muuttaa asumaan.

Tämä heinätukkoja kantava tipunen vaikuttaa vahvasti pariskunnan koiraalta, joten toivon vahvasti, että se lentoon lähtenyt naaras oli vasta rakentamassa pesää. Eikä vaikka jo muninut. Koko karkotusurakka kun saa luonnonsuojelijahipin jo valmiiksi itkemään verta. Mutta kun ei kerrostalon parveke nyt ehkä vaan ole se paras mahdollinen paikka pesänrakennukselle. Eihän ne linnut kesällä uskaltais käydä pesällään ollenkaan, kun me vietetään aikaa suoraan sen alla.

Vähän väliä siinä lähipuussa pitää myös sirkuttaa kovaan ääneen hätähuutoa, kun joku on vallannut pesäpaikan.

Ratkaisu - köyhän miehen linnunpelätti. Toivon, että säikähtävät, tipuparat, ja tajuavat lähteä etsimään uuden pesäpaikan jostain muualta. Eipä toi nimittäin omaakaan silmää hirveästi miellytä.

"Pesäkolo" kuvassa ylävasemmalla.
Onko kellään kokemuksia tai ideoita pikkulintujen karkottamisesta?

2 kommenttia:

  1. Eiköhän tiaisilla ole siellä jo poikaset tässä vaiheessa kevättä. Eivät ihan helposti hylkää kuoriutuneita jälkeläisiään ja tottuvat nopeasti ihmiseen, joten itse en kyllä lähtisi häätämään.
    Loppujen lopuksi pesäpoikasaika on vain muutaman viikon pituinen.

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika nopeasti kyllä lähtivät, eikä ole uudestaan näkynyt. Eivät myöskään ole tulleet mun uniini kummittelemaan, että ehkä tässä ei kovin julmia pesämurhia olla suoritettu. Kiitos kuitenkin, vaikka neuvo vähän turhan myöhään tulikin :)

      Poista