lauantai 31. elokuuta 2013

minttukrokantti-kahvi-kakku

Kaveri piti juhlat. Mä sain päähäni tehä kakun. Päädyin parin viikon pohdinnan jälkeen minttukrokanttiin ja kahviin.

Seuraava haaste täytteet päätettyäni olikin sit se, että miten ihmeessä kermavaahdon saa maistumaan kahvilta. Ollin ensimmäinen ajatus ja lopullinen vastaus oli pikakahvi. Pikakahvijauhetta kerman sekaan (noin 1½ tl pariin desiin kermaan) ja vaahdoksi. Vähän tomusokeria makeutukseksi ja rahkaa sekaan (koska rahkaa nyt vaan kuuluu laittaa kermavaahtoon, pysyy paremmin kasassakin) ja voila. Kostukkeena kakussa toimi kahvijuoma, joka toi vielä vähän lisää kahvin makua.

Minttukrokanttikerma oli helppo juttu, suklaa sulaksi mikrossa ja kerma(rahka)vaahdon sekaan. Edes lisää sokeria ei tarvinnut.


Ulkonäöltään kakusta ei tullut ihan mahdottoman mielenkiintosta. Kermavaahdon sekaan hitunen pikakahvijauhetta ja kaakaojauhoa antamaan väriä ja makua, tomusokeria makeutukseen ja rahkaa koostumuksen parantamiseksi. Yksinkertainen pursotus ja raitoja mariannekuulista päälle. Ei ihan konditorialaatua, mutta täydestä meni.


Nelikerroksisen kakun (täytettä kolmessa kerroksessa) leikkaus ei mennyt ihan putkeen. Yksi kerroksista oli valehtelematta kolmessa osassa. Onneks täytettä oli reippaasti, eikä kukaan valmiista kakusta lähtenyt kerrosien tasaisuutta arvostelemaan.

Ja hyvää oli! Kuuden munan kakkupohja, levy suklaata, kolme purkkia kevytvispiä ja vajaa puoli kiloa rahkaa (oho). Syömässä oli viitisentoista ihmistä ja jäljelle taisi jäädä neljäsosa kakusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti