keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

nukkuvan tasa-arvoaktivistin ärinää

Meidän sali uudistui. Nappasi lisää liiketilaa naapurista ja kasvoi reippaasti. Iloista, vain iloista.

Mietiskeltiin pari viikkoa yhden oven tarkoitusta, mitähän se takaa oikein löytyy jatkossa? Varastotilaa, tilaa pt-ohjauksiin, vapaa jumppasali vai mitähän?

Tällä viikolla se selvisi. Naistensali. "Vain tyttöenergiaa tämän oven toiselle puolelle".

Nukkuva tasa-arvoaktivisti mun sisälläni heräsi päiväuniltaan ja ärähti. Kovaa.

Jos salilla on osio, jossa naiset voi treenata rauhassa, missä on vastaava tila miehille?
Aiemmin oon käynyt salilla, jossa oli erikseen naistenvuoro. Vain naisille. Kaikki muu aika oli kaikille vapaata aikaa. Missä miestenvuoro?

Mitä tasa-arvoa se on, että on jotain yhteistä kaikille ja lisäksi jotain erillistä jollekin porukalle? Miten niin muka miehetkin ei voisi kaivata omaa, naisilta kiellettyä salitilaa tai -aikaa?

Löin lisää lieskoja kiehuvan vereni alle ja googlettelin hakusanoilla "naistensali" ja "miestensali". Ensimmäisellä hakusanalla kymmeniä tuloksia naisille suunniteltuja laitteilta, kuntoile omana itsenäsi, hyvinvointikeskuksia, lady's club. Toisella hakusanalla yksi tulos. Yllätyin positiivisesti, siistiä, sellainenkin on perustettu!

Kävin aikoinaan seurakunnan järjestämän vammaisavustajakoulutuksen. Silloin karahti ihan hirveän pahasti korvaan, kun jokunen kanssakouluttautuja kertoi, kuinka tykkäävät vammaisista, kun "ne on niin ihanan iloisia aina". Miten olisi tuo oikeus yksilöllisyyteen? Paha väittää pitävänsä jotain ryhmää tasa-arvoisena muiden kanssa, jos heti seuraavassa lauseessa on valmis tunkemaan kaikki ryhmän edustajat hyvin pieneen lokeroon.

Vähän kuin kertoisi, että tykkää ruskeasilmäisistä, koska ne kaikki on hyviä kokkeja.

Paljon sitä pystyykin yksi ladies only -teksti irrottamaan kielenkantaa - ja nostamaan verenpainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti