torstai 19. syyskuuta 2013

"kaapeissa ei oo mitään syötävää"-ruokaa

Uikutin eilen, kun oli kamala nälkä, eikä mitään ruokaa kaapissa. Kauppaan meno oli jotenkin liian rankka ajatus (matkaa kuitenkin on se melkein sata metriä), joten jotain piti keksiä syötäväksi.

Rupesin kaivamaan niitä "ei täällä oo mitään"-kaappeja. Kah, sipulia, pari porkkanaa, paprika, paseerattua tomaattia, kidneypapuja, punaisia linssejä ja soijarouhetta. Linssit keittymään lasikattilaan, valmiista linsseistä vesi pois ja sipuli niiden kanssa kuullottumaan, porkkanat ja paprikat perään kypsymään, pavut, tomaatti ja soijarouhe perään. Mausteena mustapippuria, kun muuta ei jaksanu ees miettiä.

Oon yhä ihan naurettavan onnellinen siitä, miten hyvää ruokaa tosta tuli. Saati sitten siitä, että sitä on yhä jäljellä: ei tartte ku lappaa lautaselle ja lämmittää mikrossa. Huomenna pitää miettiä sit taas jotain muuta, mutta se on sen ajan murhe.

En vieläkään ihan ymmärrä, miten niissä kaapeissa ei muka ollu yhtään mitään. Iskän luona tehtiin aikoinaan mitä-kaapista-löytyy-keittoa. Se oli ihan parasta. Kai tää sitten lukeutuu samaan ruokaryhmään.

Ps. Vahingossa vegaaniksi, osa x.
Ps2. Lasikattila on ihan paras.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä! :)

    lifetastesgood-nanne.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu! Mutta ei ollut kovin kuvauksellista, minkä soijarouheen piirteen vegaanina (blogistalkkasin ja cool!, pitääpä tutustua enemmänkin) varmaan tiedät ennestäänkin.

      Poista