tiistai 2. huhtikuuta 2013

raejuustolettuja

Sain joskus lihansyönnin lopetettuani lahjaksi kirjan Kasvisherkkuja juhlaan (Celia Brooks Brown, julkaistu Suomessa 2003). Kovin monta ohjetta en kirjasta - kuten en mistään keittokirjasta ikinä - ole osannut ottaa arkikäyttöön, mutta yksi on ylitse muiden: raejuustoletut.

1 dl grahamjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl fariinisokeria
0,5 tl suolaa
2 vatkattua munaa
250 g raejuustoa
0,5-1 tl voita/margariinia paistamiseen

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää munat ja raejuusto.
3. Sulata pannulla keskilämmöllä pieni nokare voita tai margariinia. Levitä tasaisesti pohjalle.
4. Nosta pannulle kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa. Paista, kunnes taikina on vähän hyytynyt ja pinta kuplii. Käännä ja paista kullanruskeaksi.
5. Tarjoa kuumana (jogurtin ja kirsikka)hillon kera.



Helppo tehdä, hyvää ja terveellistäkin vielä siihen kaupan päälle. Syystä tai toisesta - en oikeesti tiedä, miksi -  en oo tehny näitäkään varmaan neljään vuoteen. Olipa se jo aikakin taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti