tiistai 8. marraskuuta 2011

ajatuksia päivän mittaan

Ajatuksia aamulta:

-Hyvä aika herätä on sillon, kun unessa tulee maailmanloppu. Tosin mulla on mielikuva, että siihen tilanteeseen liitty myös jotenkin Bran Flakesit.
-No nyt on sukulaisia sekä Big Brotherissa (no on ollu ennenki siinä hommassa mukana, mut nyt on talossa) että Uuden Musiikin Kilpailussa.
-Johan oli kaunis auringonnous, tai ainakin ajatus auringonnousun alkamisesta. Vaaleansininen viiva pilvien välillä koko taivaan halki.
-30 Secods to Mars - The Kill. Musiikillista täydellisyyttä.
-Voi tukka, kun se on paremman (tai jopa parhaimman) näkönen sillon, ku en harjaa sitä aamulla, eli kun en tee sille mitään aamulla.

Iltapäivällä neljän ruuhkassa olin ilonen pyörästä. Autoteillä oli aikamoinen ruuhka, ja vaikka noilla kävelypyöräteilläkin on millon minkäkinlaista törppöä, ni kyllä niitten ohi yleensä pääsee aika nopeesti, eikä tartte seistä jonossa oottamassa, että valot vaihtuu.

Tuntuu, että rikon vielä joskus sormeni pyörän vaihteita vaihtaessani. Tai kun en muista, mikä vaihde on päällä ja yritän väkisellä vääntää niitä vipuja suuntiin, joihin ne ei liiku.

Satsumakausi loppu ja klementiinikausi alko. Ja mulle tuli välittömästä mieleen joulu! Mikä pieni ero niitten tuoksussa onkaan, ni klementiinit tuoksuu joululta.

Vantaalla on katu nimeltä Linnunrata! Kuinka siistiä!

Ja sitten kyselyikä:

Mitä tarkottaa, kun puhelin sanoo "palvelu ei ole käytössänne", ku yrittää soittaa johonkin numeroon? Miks se kuulostaa mun mielestä siltä, että se on numero, johon voi soittaa vaan tietyistä puhelimista?

Millon tietokoneen näppäimistöön on tullu @-näppäin, vai onko se aina ollu? € ei ainakaan oo aina ollu, millon se tuli vakioks? Ja ku näppiksessä on vakiona £ ja $, ni miks ei oo myös jenin merkkiä?

2 kommenttia:

  1. @ on tullu vuonna 1900.

    €:stä en ihan tiedä, kun google sanoo näin:

    Hakusi - € - ei vastaa yhtään sivua.
    Ehdotuksia:
    Kokeile eri hakusanoja.

    ...No daa-a...

    Loistava vihje.

    Voisi kuitenkin veikata, että 1990-luvun loppupuolella.

    Jenin merkkiä ei ole, kun meidän näppäimistö on länsimainen. Kai senkin jotenkin saa tehtyä, ei vaan niin suoraan.

    Sen sijaan näppäimistöstä löytyy ¤-merkki, joka on "yleinen valuuttamerkki, jota voidaan käyttää silloin, kun varsinaista valuuttamerkkiä (esimerkiksi $, £ tai €) ei ole käytettävissä".

    Terveisin se hullu googlettaja :D

    VastaaPoista
  2. Vielä vähän lisään: €-merkki ylipäänsä on julkaistu 12.12.1996. Veikkaanpa, että aika pian sitä on alkanut ilmestyä näppiksiin.

    VastaaPoista